Mai Ianuari 1st, e tusa lava pe popole le pisinisi ie e uiga i le siʻitia o tau, faʻaleagaina le manaʻoga ma mafua ai le leai o se galuega, o le lafoga o oloa ma auaunaga toniga e 12% o le a faʻaeʻeina i alava ma lavalava e faia e tagata.
I le tele o faʻamatalaga na tuʻuina atu i le setete ma le totonugalemu o malo, o fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga i le atunuʻu atoa na fautuaina le faʻaititia o le lafoga o oloa ma auaunaga. .
Peitai na taua e le Matagaluega o Ie i se pepa o faamatalaga i le aso 27 Tesema e faapea, o le 12% o le toniga o lafoga o le a fesoasoani i le vaega a le tagata fai fiber poo le MMF ina ia avea ma avanoa faigaluega taua i le atunuu.
Na taʻua ai o le fua faatatau o lafoga tutusa o le MMF, MMF vulu, MMF ie ma lavalava o le a foia foi le fesuiaiga o lafoga fausaga i le tau ie filifili-o le fua faatatau o lafoga o mea mata e maualuga atu nai lo le fua faatatau o lafoga o oloa ua maeʻa. vulu ma filo e fai e tagata e 2-18%, ae o le lafoga o oloa ma auaunaga i ie e 5%.
Rahul Mehta, faiaoga sili o le Indian Garment Manufacturers Association, na taʻu atu ia Bloomberg e ui lava o le fesuiaiga o lafoga o le a mafua ai faafitauli mo le aufaioloa i le mauaina o aitalafu lafoga, e na o le 15% o le tau atoa.
O loʻo faʻamoemoe Mehta o le siʻitia o tului o le a afaina ai le 85% o le alamanuia.
Fai mai le aufaioloa, o le siitaga o tau o le a le fiafia ai tagata faatau e faatau lavalava i lalo ifo o le 1,000 rupee. lafoga o le a siitia i le 7 pasene, e tatau nei i tagata faʻatau ona totogi le 68 rupee faaopoopo mai ia Ianuari.
E pei o le tele o isi vaega tetee tetee, na taʻua e CMAI o le maualuga o lafoga o le a afaina ai le taumafaina pe faʻamalosia tagata faʻatau e faʻatau oloa taugofie ma maualalo.
O le All India Federation of Traders na tusi atu i le Minisita o Tupe Nirmala Sitharaman, ma talosagaina o ia e tolopo le lafoga fou o oloa ma auaunaga. O se tusi na tusia i le aso 27 o Tesema na taʻua ai o lafoga maualuga e le gata o le a faateleina ai le avega tau tupe i tagata faatau, ae o le a faateleina ai foi le manaoga mo sili atu tupe faavae e faʻatautaia pisinisi a tagata gaosi oloa-Bloomberg Quint (Bloomberg Quint) toe iloilo se kopi.
Na tusia e le Failautusi Aoao o le CAIT Praveen Khandelwal: “Talu ai o fefaʻatauaʻiga i totonu o le atunuʻu ua lata ona toe faʻaleleia mai le tele o faʻaleagaina na mafua mai i vaitau mulimuli e lua o le Covid-19, e le talafeagai le faʻaopoopoina o lafoga i le taimi nei.“Na ia fai mai o le a faigata foi i pisinisi ie a Initia ona tauva ma ana paaga i atunuu e pei o Vietnam, Initonesia, Bangladesh ma Saina.
E tusa ai ma se suʻesuʻega a le CMAI, o le tau o le fale gaosi oloa e tusa ma le 5.4 piliona rupees, e tusa ma le 80-85% e aofia ai filo faʻanatura e pei o le cotton ma le jute. E faʻafaigaluegaina e le matagaluega le 3.9 miliona tagata.
Ua fuafuaina e le CMAI o le maualuga o le lafoga o le GST o le a mafua ai le 70-100,000 le leai o se galuega i totonu o le alamanuia, poʻo le tuleia o le faitau selau o afe o pisinisi laiti ma feololo i totonu o pisinisi e leʻi faʻatulagaina.
Fai mai e faapea ona o le malosi o tupe faavae faigaluega, toetoe lava 100,000 SMEs e ono feagai ma le gau.
E tusa ai ma le tala a Mehta, o le setete o loʻo i ai le "lagolago talafeagai." "Matou te faʻamoemoe o le malo [setete] e laga le mataupu o lafoga fou o oloa ma auaunaga i le lumanaʻi o feutagaiga ma FM i le aso 30 o Tesema," o lana tala lea.
E oʻo mai i le taimi nei, o Karnataka, West Bengal, Telangana ma Gujarat na taumafai e taloina fonotaga a le komiti o GST i se taimi vave e mafai ai ma faʻaleaogaina fuafuaga faʻatupu tului.
E tusa ai ma le CMAI, o le lafoga o le GST faaletausaga mo le laiga Initia ma pisinisi ie e tusa ma le 18,000-21,000 crore. -8,000 crore i tausaga ta'itasi.
Fai mai Mehta o le a faaauau pea ona latou talanoa i le malo.O le tu'ufa'atasia o le 5% GST o le auala sa'o lea i luma.


Taimi meli: Ian-05-2022